Decotex

Decotex backdrop of theaterdoek?

Decotex is een polyester doek met een fijne structuur en matte uitstraling. Dit materiaal heeft een gewicht van 200 gr./m2 en heeft een maximale printbreedte uit één stuk van 496 cm. Dit maakt Decotex uitermate geschikt voor backdrops en andere XL-toepassingen. Decotex is vergelijkbaar met Dekostof. Het verschil zit hem in de maximale printbreedte en printtechniek. Waar Decotex middels een UV-printer wordt voorzien van de mooiste logo’s en opdrukken, wordt Dekostof bedrukt middels sublimatie.

Kun je een Decotex backdrop wassen en strijken?

Decotex backdrops, ook wel theaterdoeken, hebben een groot kreukherstellend vermogen. Dit maakt deze doeken geschikt om opgevouwen te vervoeren in bijvoorbeeld een flightcase. In tegenstelling tot Dekostof, is Decotex niet geschikt om te wassen en strijken.

Is Decotex brandveilig?

Decotex is een dichte, brandvertragende textielsoort en is daardoor geschikt voor gebruik in bedrijven en openbare ruimtes. De stof voldoet aan de strengste Europese brandveiligheidseisen voor openbare gebouwen, B1 volgens DIN 4102.

Wat is de maximale afmeting van een Decotex backdrop?

Decotex heeft een maximale printbreedte van 496cm. Daarmee is het materiaal uitermate geschikt voor backdrops en andere theaterdoeken. Het is mogelijk om grotere Dekostof doeken te bestellen. In dat geval worden de doeken aan elkaar gezet. Ben je opzoek naar het meest verkochte alternatief? Kijk dan eens naar Dekostof.

Decotex backdrop of theaterdoek?