Afwerking van een backdrop

Ook een backdrop met eigen logo of print?

Bij Backdropdrukker.nl is het mogelijk om per zijde een andere afwerking te kiezen. De meeste backdrops worden aan de bovenzijde voorzien van een band en ringen om de 30cm. De zijkanten en onderkant worden meestal schoongesneden. Doordat het materiaal niet tot nauwelijks rafelt is het schoonsnijden voldoende en is het niet nodig om het materiaal om te zomen. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Hieronder lichten we de diverse mogelijkheden verder toe.


Schoonsnijden

Met schoonsnijden wordt het op formaat snijden genoemd. Schoonsnijden wordt meestal toegepast aan de zijkanten en onderkant van een backdrop.

Band en ringen

Deze afwerking wordt meestal toegepast aan de bovenzijde van een backdrop. Waar de band zorgt voor extra stevigheid, zijn de ringen ideaal voor de bevestiging aan bijvoorbeeld truss. Deze bevestiging kan bijvoorbeeld worden gedaan met spanners, deze kun je meebestellen met je backdrop.

Tunnel

Het afwerken van een backdrop door middel van een tunnel, biedt diverse mogelijkheden en voordelen. Een tunnel aan de bovenzijde zien we veelal wanneer de backdrop aan een buis bevestigd wordt. Doordat de buis verdwijnt in de tunnel, valt deze nauwelijks op. Verder wordt een tunnel aan de onderkant van een backdrop vaak gebruikt om het doek goed strak te kunnen trekken.

Platte pees

Een platte pees kan worden gebruikt in combinatie met een textielframe. Textielframes worden vaak ingezet op beurzen.

Klittenband

Een backdrop voorzien van klittenband kan enorm handig zijn. We zien dit veel terug bij het “afrokken” van podiumdelen. Ook wanneer een backdrop wordt gebruikt in combinatie met een pipe-and-drape systeem is klittenband een goede optie. Klittenband kan zowel aan de voor- als achterzijde worden geplaatst. Verder kun je kiezen uit witte of zwarte klittenband. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen uit de lus- of de haakkant, ook wel de zachte of harde zijde.

Ook een backdrop met eigen logo of print?