Backdrop Materialen

Ook een backdrop met eigen logo of print?

Backdrops zijn leverbaar in diverse materialen. Dekostof is verreweg het populairst door haar kreukbestendigheid, scherpe prijs en B1-certificering.

Dekostof

Krachtige kleuren en een matte uitstraling, dat kenmerkt dekostof. Daarnaast is het materiaal uitwasbaar en kun je het strijken. Dekostof is zeker geschikt voor grote backdrops, maar door de maximale printbreedte van 3 meter bestaat een grote backdrop vaak uit meerdere delen welke aan elkaar zijn gezet. Dit wordt in de meeste toepassingen niet als storend ervaren.

Meer over Dekostof

Dekostof B1 certificaat

Decotex UV

decotex

Decotex lijkt ontzettend veel op dekostof. Het iets kostbaarder, maar heeft wel een maximale printbreedte van 496cm, hierdoor kunnen ook behoorlijke backdrops uit 1 stuk stof worden gehaald.

Meer over Decotex

Decotex B1 certificaat

Structex

Zoals de naam al doet vermoeden, is structex een gestructureerde stof. Dit zwaardere materiaal geeft een bijzondere draai aan je backdrop. De uitstraling is nét even anders.

Meer over Structex

Structex B1 certificaat

Blackback

Dit materiaal is voorzien van een blockout aan de achterzijde. Deze speciale laag houdt het licht tegen en zorgt ervoor dat het niet doorschijnt. Blackback heeft een maximale printbreedte van 496cm maar is niet geschikt om te vouwen. Ook heeft dit materiaal wat minder mogelijkheden in de afwerking.

Meer over Blackback

Blackback B1 certificaat


Brandveiligheid backdrops

Alle materialen zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strenge Europese brandveiligheidseisen voor openbare gebouwen, B1 volgens DIN 4102.

Ook een backdrop met eigen logo of print?