Blackback

Blackback backdrop of theaterdoek?

Blackback is een polyester materiaal met een PU coating aan de achterzijde. Deze coating zorgt ervoor dat er geen licht door de backdrop heen schijnt. Dit is natuurlijk ideaal wanneer er aan de achterkant van de backdrop werklicht aanwezig is en technici op en neer lopen. Blackback heeft een matte en fijne structuur aan de voorkant. De maximale printbreedte van 496cm, maakt hem uitermate geschikt voor backdrops. Enig nadeel kan zijn, dat het niet aan te raden is om Blackback op te vouwen. Het materiaal beschadigt hierdoor namelijk vrij snel.

Kun je een Blackback backdrop of theaterdoek wassen en strijken?

Wij adviseren Blackback op te rollen om een koker. Bij het vouwen van dit materiaal ontstaan er namelijk vrij snel beschadigingen in de print en lichtblokkerende laag. Het wassen en strijken van blackback is niet aan te raden. Mocht je het toch willen proberen, begin dan op de laagste stand en gebruik altijd bakfolie tussen het materiaal en het strijkijzer.

Is Blackback brandveilig?

Blackback is voorzien van een B1 certificering. Hierdoor is het geschikt voor gebruik in bedrijven en openbare ruimtes. De stof voldoet aan de strengste Europese brandveiligheidseisen voor openbare gebouwen, B1 volgens DIN 4102.

Wat is de maximale afmeting van een Blackback theaterdoek?

De maximale printbreedte van Blackback is 496cm. De maximale lengte is 20 meter. Het is niet mogelijk om meerdere delen aan elkaar te zetten.

Blackback backdrop of theaterdoek?