Dekostof

Dekostof backdrop of theaterdoek?

Dekostof is verreweg ons populairste materiaal voor een backdrop of theaterdoek. En dat is niet voor niets zo. De krachtige kleuren en matte uitstraling maken dit materiaal uitermate geschikt. Ook het kreukherstellende vermogen van dit materiaal is een grote plus. Zo hoef je dit doek niet op te rollen, maar kan het ook opgevouwen worden vervoerd. Veel bands gebruiken hier flightcase voor.

Kun je een Dekostof backdrop wassen en strijken?

Door de sublimatie printtechniek trekken de kleuren echt in het weefsel van het doek. Hierdoor is Dekostof licht- en waterbestendig. Ook is het mogelijk om dit materiaal op 30 graden te wassen en op 1 stip te strijken.

Is Dekostof brandveilig?

Dekostof is een dichte, brandvertragende textielsoort en is daardoor geschikt voor gebruik in bedrijven en openbare ruimtes. De stof voldoet aan de strengste Europese brandveiligheidseisen voor openbare gebouwen, B1 volgens DIN 4102.

Wat is de maximale afmeting van een Dekostof backdrop?

Dekostof heeft een maximale printbreedte van 311cm. Echter is het prima inzetbaar voor grotere backdrops. Het is namelijk mogelijk om meerdere delen aan elkaar te zetten. In het licht kun je dit nog wel een klein beetje zien, maar op feestavonden en in theaters gaat dit jouw bezoekers zeker niet opvallen! Zoek je een vergelijkbare stof met een hogere printbreedte? Ga dan voor Decotex.