Structex

Structex backdrop of theaterdoek?

Zoals de naam al doet vermoeden, is Structex een gestructureerde stof. Dit polyester materiaal is met 250 gr/m2 wat zwaarder dan het populaire Dekostof en Decotex. Structex heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Naast backdrops, is het ook uitermate geschikt voor textielframes en kussens.

Kun je een Structex backdrop wassen en strijken?

Door de sublimatie printtechniek trekken de kleuren echt in het weefsel van het doek. Hierdoor is Structex licht- en waterbestendig. Ook is het mogelijk om dit materiaal op 30 graden te wassen en op 1 stip te strijken.

Is Structex brandveilig?

Structex is een dichte, brandvertragende textielsoort en is daardoor geschikt voor gebruik in bedrijven en openbare ruimtes. De stof voldoet aan de strengste Europese brandveiligheidseisen voor openbare gebouwen, B1 volgens DIN 4102.

Wat is de maximale afmeting van een Structex theaterdoek?

Structex heeft een maximale printbreedte van 302cm. Echter is het prima inzetbaar voor grotere backdrops. Het is namelijk mogelijk om meerdere delen aan elkaar te zetten. In het licht kun je dit nog wel een klein beetje zien, maar op feestavonden en in theaters gaat dit jouw bezoekers zeker niet opvallen! Zoek je een vergelijkbare stof met een hogere printbreedte? Ga dan voor Decotex.

Structex backdrop of theaterdoek?